Europa-Park-restaurant ‘Ammolite’: eerste attractiepark-restaurant ter wereld met Michelin-ster

Logo Europa ParkAmper een jaar na opening heeft Europa-Parks fine-dining restaurant “Ammolite” de felbegeerde Michelin-ster ontvangen. In het restaurant, dat gevestigd is in de vuurtoren van themahotel “Bell Rock”, voert de 36-jarige Peter Hagen de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren. Europa-Park is met deze toekenning het eerste attractiepark ter wereld met een Michelin-ster.

In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Een 35-meter hoge vuurtoren markeert dit vijfde themahotel. Op de begane grond van deze vuurtoren bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Het restaurant telt 36 zitplaatsen en de keuken wordt geleid door Peter Hagen. Hij werkte eerder in andere toprestaurants in Duitsland, Portugal en Zwitserland, waaronder ook enkele tweesterren-restaurants.

Thomas Mack, directielid en verantwoordelijk voor de hotels en de gastronomie: “Hagen heeft in korte tijd met discipline en creativiteit de harten van de kenners weten te veroveren. Hij staat voor een hedendaagse keuken met aandacht voor de mogelijkheden uit de directe omgeving”. Peter Hagen wil graag eerlijk koken: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als “Geniesserecke Deutschlands”. Hagen die oorspronkelijk uit Bregenz komt zegt hierover: “Hier fühle ich mich wohl”.

Europa-Park is al meerdere malen uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Ook de themahotels krijgen uitmuntende beoordelingen. Daarbij gooit tevens het culinaire aanbod hoge ogen. Deze toewijding is nu beloond met een Michelin-ster voor restaurant “Ammolite”. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolste hotel-ontwerper uit Europa in de arm genomen: Claudio Carbone. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam “Ammolite” is tenslotte afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.