Halloween in Bellewaerde Park

Logo Met de herfstvakantie in zicht wordt Bellewaerde Park klaargestoomd voor de tweede editie van Halloween ZoorRror. Een dagje griezelen staat ook dit jaar garant voor een totaalbeleving met de hele familie. Van weerzinwekkende monsters en gedrochten in de vijf speciale themazones tot griezelig-grappige slijmmonstertjes in KidsPark. Iedereen kan in Bellewaerde Park op zijn niveau Halloween beleven op 19 & 20 oktober en van 26 oktober tot en met 3 november.

Voor de hele familie
Met een welafgewogen mix pure halloween met enge schrikmomenten enerzijds en een familiale sfeer anderzijds biedt Bellewaerde Park het enige Halloweenevenement aan voor de hele familie. Het volledige park wordt gedecoreerd en ingedeeld in speciale zones met gethematiseerde attracties voor de echte durvers en speelse kleurrijke attracties voor de kleinsten.

Kinderen baas tijdens Halloween ZoorRror
Ook dit jaar worden de kinderen in Bellewaerde Park extra “beveiligd” en kunnen zij zelf bepalen hoeveel schrik ze hebben.  Bij het betreden van het park krijgen alle kinderen een gratis pakje monsterkaarten mee waarmee zij zichzelf kunnen beschermen tegen de monsters.  Uit de voorgaande edities is gebleken dat kinderen die in het bezit zijn van deze kaarten steviger in hun schoenen staan en het spel met de monsters en de kaarten voor een interactieve sfeer zorgt in het park.  Halloween in Bellewaerde Park wordt zo voor iedereen een leuk familiefeest vol onvergetelijke momenten.

Buiten al het ‘monstergeweld’ is er voor de kids een halloween op hun formaat in de Slime Zone (KidsPark).  Daar kunnen de kinderen kleurrijke ‘fluffy’ monstertjes tegen het lijf lopen.  Ze zien er lief uit, maar zitten vol kattenkwaad en hebben het volledige KidsPark op stelten gezet. Maar liefst vijf kinderattracties zijn in slijm ondergedompeld.

Speciale themazones en gethematiseerde attracties
Nadat vorig jaar tijdens een vulkaanuitbarsting weerzinwekkende monsters uit de onderwereld zijn gekropen, heeft dit jaar ieder monster zijn eigen stek gevonden en worden de bezoekers ondergedompeld in vijf verschillende themazones. In deze verschillende zones worden de eigenschappen van de monsters extra in de verf gezet met tot de verbeeldingsprekende decors en gethematiseerde attracties. Dit jaar zijn er maar liefst zes extra ‘gehalloweeniseerde’ attracties, waaronder een nieuwe show, toegevoegd.

In Bokotor’s Fanta’Maze, een haunted house vol met enge verrassingen, kunnen de absolute durfals beven van de schrik.  De topattractie, River Crash, krijgt dit jaar versterking van de Crash Bug in deze getransformeerde Keverbaan liggen er overal gecrashte karretjes.  De Screaming Eagle werd omgetoverd tot Eruptor’s Nest compleet met eieren van wel een meter hoog. Sneeuw in de herfstvakantie? Het kan! De Mexicozone krijgt dit jaar een winters jasje aangemeten met naast “bevroren” attracties ook een ondergesneeuwd kerkhof, waar je niet echt meer weet wat je er mag verwachten.

Nieuwe show en nieuwe 4D-film
De interactieve ZoorRrender Show is een spektakel waar een professionele “monsterfluisteraar” samen met het publiek de monsters terug naar de onderwereld stuurt.  Speciaal voor Halloween zal er in de cinema een nieuwe 4D-film getoond worden.  Catacombs neemt de kijkers mee in een helse rit door de ondergrondse begraafplaats onder de lichtstad Parijs.

Praktische informatie
Halloween ZoorRror is er op 19 & 20 oktober en van 26 oktober tot en met 3 november van 10u tot 18u. Tijdens de Halloween ZoorRor Nocturnes op 26, 27 & 31 oktober en 1 november wordt Bellewaerde Park extra griezelig… De bezoekers kunnen dan extralang genieten van alle attracties tot 21u met afsluitend een muzikaal vuurwerk op het Mexicoplein.