Premièreavond Halloween Fright Nights 2013

Halloween Fright Nights 2013Gisteren was de eerste dag van de dertiende editie van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Meer dan 250 acteurs, vijf Scare Zones en vier beruchte Haunted Houses joegen jong en oud de stuipen op het lijf deze avond. Ook het team van Rocky de Bever was erbij want dit spectaculaire evenement wil uiteraard niemand missen! Kijk snel verder voor een verslagje en ander beeldmateriaal van deze premièreavond. En houd onze website en YouTubekanaal komende weken in de gaten voor meer items over de Halloween Fright Nights!

Algemene indruk
Allereerst willen we graag kwijt dat we, ondanks het slechte weer, een ontzettend leuke avond gehad hebben. De acteurs, Scarezones en natuurlijk de Haunted Houses hebben ons de stuipen op het lijf gejaagd. Vergeleken met vorig jaar vonden wij de aankleding wat minder geworden. Walibi Holland zal waarschijnlijk meer op de centen zijn gaan letten in verband met bezuinigingen. Jammer maar wat doe je eraan? Het was ook nog niet zo druk in het park. Er stonden geen lange wachtrijen, ook niet voor de populaire Haunted Houses. Des te meer kans dus om door één van de rondlopende, losgeslagen griezels in de kraag gevat te worden! Zat gillende mensen gezien op deze avond. Dat is waar het bij Halloween tenslotte om draait.

Scarezones
Dit jaar zijn er vijf Scarezones te vinden op de Halloween Fright Nights. Stuk voor stuk lichten we ze uit, beginnend met Anton Freak. Deze Scarezone is te vinden bij de Crazy River. Dit vonden wij ook één van de beste Scarezones uit het hele park. Lugubere sprookjesfiguren zoals Alice, Roodkapje en Rapunzel waren zeer indrukwekkend maar vooral erg griezelig. Ook de belichting in deze Scarezone was mooi. Scarezone nummer twee was La Fiësta de los Muertos, gelegen op Plaza Mayor. Hier liepen Mexicaanse griezels, beschilderd met neonverf rond als zombies.

Scarezone nummer drie is genaamd lights, camera, scream! Deze zone, het terrein van diverse freaks uit bekende films, lag vlak bij de Splash Battle. Persoonlijk vonden wij dit de minst leuke Scarezone. Ze lieten je hier goed schrikken maar de kostuums en de grime vonden wij van mindere kwaliteit. Ook de aankleding was niet zo leuk gedaan. Quarantaine, gelegen bij de Robin Hood, was Scarezone nummer vier. Hier liepen voornamelijk zombies rond, compleet met lawaaierige kettingzagen en metalen buizen. Zij zorgden bij veel bezoekers voor achtervolgingen, gegil en soms zelfs voor tranen! Mooie Scarezone met een geweldige aankleding. Een echte must see!

En dan is er de laatse zone: 13. Hier draait de thematisering van de hele Halloween Fright Nights tenslotte om: wie wordt Eddie’s dertiende slachtoffer op deze dertiende editie van de Halloween Fright Nights? In deze zone liepen wit geklede zombies die besmeurd waren met bloed rond als een wolf op zoek naar prooi. Mensen aankijken tot ze uiteindelijk zelf wegrenden, hier was dat allemaal heel gewoon. Ook was er in deze zone een show van Eddie de Clown zelf. Compleet met showballet besteeg Eddie deze avond vier keer het toneel. De show bestond uit dans, een videoclip, muziek en uiteindelijk ook een quiz. De verliezer van de quiz werd Eddie’s dertiende slachtoffer. De winnaar ging naar huis met twee vrijkaarten voor de Halloween Fright Nights van 2014.

Haunted Houses
Dit jaar, net als vorig jaar, vier Haunted Houses. We bespreken ze elk even kort, want de angst die je hier bezorgd wordt is met woorden niet uit te leggen. Ervaar het gewoon zelf op de Halloween Fight Nights! Onze eerste Haunted House was Haunted Hollidays, vlakbij de El Rio Grande. Hier ging men alle feestdagen bij langs, maar dan op de horrormanier. Feestpret gegarandeerd, compleet met zombie Sinterklaas en angstaanjagende Zwarte Piet! Het tweede Haunted House wat wij bezochten was Psycho Shock, gelegen nabij de Robin Hood. Hier doet Professor Mortis, in zijn eigen angstinstituut, op de meest extreme manieren onderzoek naar angst. Persoonlijk vonden wij dit een behoorlijk enge Haunted House. Mensen met angst voor dokters, tandartsen en naalden kunnen hier beter niet naar binnen gaan!

Haunted House nummer drie was voor ons Eddie’s Funhouse of Fear, een verlaten kermisterrein. De ingang is vlakbij Club Psyké. Hier hoeft men niet naartoe te gaan voor een leuk ritje in de draaimolen of vormen van ander plezierig vermaak, want plezierig is de Funhouse totaal niet! Eng speelgoed, kettingzagen, draaimolenterreur en opgesloten freaks jagen iedereen angst aan. Mooie Haunted House met schrikmomenten op de meest onverwachtse tijdstippen. Wellicht is dát juist wel plezierig aan deze Funhouse?

De laatste en ook de engste Haunted House was the Villa. De ingang is naast de donutwinkel. De website van de Halloween Fright Nights omschrijven deze Haunted House als volgt: ‘Altijd al een hoofdrol in een horrorfilm willen spelen? Audities zijn hier niet nodig. Betreed The Villa en je belandt in een Hollywood-hel!’ Een hel was het zeker. Achter elke deur, in elke hoek en in elke kamer zitten acteurs die je de stuipen op het lijf gaan jagen. Het probleem is: je ziet ze totaal niet aankomen! Je kijkt telkens naar de verkeerde deur en vervolgens staan ze achter je om je te laten schrikken. En juist wanneer je het huis verlaat en denkt dat je alles gehad hebt komt er nog iemand met een kettingzaag je op je donder geven! Deze Haunted House is beslist niet voor watjes…

Afterparty
Toen we van alle schrik bekomen waren was het tijd voor ontspanning bij de rest van de V.I.P.’s. Club Psyké was omgebouwd tot discotheek. Compleet met een bar, hapjes en een DJ die de vetste beats draaide. Ook liep er een fotograaf rond om kiekjes te schieten. De foto’s van deze afterparty bekijk je hier. We hebben ons, samen met een hoop BN’ners, nog wel een poosje vermaakt. Dit jaar helaas geen leuke speech of ludieke acties met tattoo’s maar wel een hoop ander leedvermaak. Zo waren er dansers, een zwaardslikker en een artiest die een act opvoerde met een spijkerbed. Vertier van de hoogste plank was het niet maar we hebben wel een leuke avond gehad. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Over het evenement
Wil je nog meer informatie over het evenement? Bekijk dan ons item of de officiële website. De Halloween Fright Nights vinden plaats van 11 t/m 27 oktober op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18.00 uur tot 23.00 uur. Walibi Holland is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De Horrorshows en Scarezones zijn vrij toegankelijk. Voor de Haunted Houses dienen aparte tickets gekocht te worden. Let op! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar.