Liefde in de lucht bij Bobbejaanland

Bobbejaanland_logoOnder een stralende zon nodigde Bobbejaanland vandaag een 100-tal vrijgezellen uit voor een veelbelovende eerste date. Uit wetenschappelijke studies blijkt immers(*) dat de aantrekkingskracht tussen twee personen groter is wanneer ze elkaar in spannende omstandigheden ontmoeten dan wanneer ze elkaar in een minder opwindende situatie tegen het lijf lopen. Bobbejaanland nam de proef op de som onder het goedkeurend oog van Goedele Liekens.

Eerste afspraakjes tussen prille geliefden gaan dikwijls door aan een tafeltje voor twee op restaurant. Maar vaak leiden die face-to-face omstandigheden tot ongemakkelijke stiltes en raakt de spontaniteit van de date een beetje zoek. Hoe blijf je aan de praat? Wat doe je eenmaal de rekening betaald is? En was dit etentje wel leuk genoeg om een tweede afspraakje te maken? Een wetenschappelijke studie uit de jaren ’70 toonde het al aan: wanneer het adrenalinegehalte in ons bloed stijgt, stijg ook de seksuele aantrekkingskracht tussen twee mensen. Bovendien zorgen –volgens de studie- het sneller kloppen van je hart en de intensiteit van de situatie ervoor dat jij en je date tot elkaar aangetrokken worden.

 

De vrijgezellen werden ingedeeld naar leeftijd voor speeddaten op de attracties. Ook konden ze elkaar vrij uitnodigen voor een ritje op een rollercoaster. “Bij de eerste kennismaking meteen samen in een achtbaan, het was even wennen! Gelukkig zorgden de kriebels van de snelheid en de hoogte ervoor dat we gauw samen konden lachen en tieren, wat zeker een band schepte. Ook in de wachtrij voor de attractie konden we al even een babbeltje slaan. Hoewel ik vandaag niet de liefde van mijn leven tegen het lijf liep, geloof ik wel wat de studie uitdraagt. Top idee voor het daten!” aldus één van de singles. Aan de daters met het leukste verhaal over hun belevenissen van de dag, werd een etentje uitgereikt.

Of er effectief koppels zijn ontstaan uit de speeddates op de attracties van ’t Plezantste Land valt nog af te wachten. Feit is wel dat de vrijgezellen er een spannende en op z’n minst originele eerste date hebben opzitten en dan ook enthousiast naar huis gingen. De singles konden na het event nog genieten van een optreden van Belle Perez op de Summernight.