Bobbejaanland organiseert dating event

Bobbejaanland_logoOp 3 augustus kruipt Bobbejaanland in de huid van Cupido en nodigt het pretpark een 200-tal vrijgezellen uit voor een veelbelovende eerste date. Uit wetenschappelijke studies blijkt immers dat de aantrekkingskracht tussen twee personen groter is wanneer ze elkaar in spannende omstandigheden ontmoeten dan wanneer ze elkaar in een minder opwindende situatie tegen het lijf lopen. Bobbejaanland neemt volgende zaterdag de proef op de som. Goedele Liekens is gastvrouw van dienst.

Eerste afspraakjes tussen prille geliefden gaan dikwijls door aan een tafeltje voor twee op restaurant. Maar vaak leiden die face-to-face omstandigheden tot ongemakkelijke stiltes en raakt de spontaniteit van de date een beetje zoek. Hoe blijf je aan de praat? Wat doe je eenmaal de rekening betaald is? En was dit etentje wel leuk genoeg om een tweede afspraakje te maken?
Een wetenschappelijke studie uit de jaren ’70 toonde het al aan: wanneer het adrenalinegehalte in ons bloed stijgt, stijg ook de seksuele aantrekkingskracht tussen twee mensen.

Voor een geslaagde eerste date is er dus een factor nodig die zorgt voor net dat tikkeltje meer. En laat Bobbejaanland nu toevallig alles in huis hebben om de adrenaline te doen stromen!  Na een ritje in een spannende attractie heb je samen een heftig moment beleefd waar je lang over kan praten. Ook seksuologe Goedele Liekens gelooft sterk in ‘de kracht van het moment’: “Samen iets leuks doen, samen lachen en tieren tijdens een prikkelende activiteit als een ritje op een rollercoaster, dat zou wel eens voor vuurwerk kunnen zorgen!”  Bovendien zorgt–volgens de studie- het sneller kloppen van je hart en de intensiteit van de situatie ervoor dat jij en je date tot elkaar aangetrokken worden.