Kentucky Kingdom verwijdert Schwarzkopf Shuttle Loop

The_New_Kentucky_Kingdom_and_Hurricane_Bay_logoTerwijl men in België met man en macht heeft gewerkt om een klassieke Schwarzkopf Shuttle Loop van de ondergang te redden, laten de mensen bij Kentucky Kingdom in de Verenigde Staten geen gras over de sloop van een zelfde Shuttle Loop groeien. De 35 jaar oude achtbaan die in Kentucky Kingdom door het leven ging als Greezed Lightnin’ wordt uit elkaar gezaagd en verkocht als schroot.

Kentucky Kingdom heeft plannen om de locatie van de achtbaan te gebruiken om een grote nieuwe achtbaan te bouwen die een ruime vijf miljoen euro moet gaan kosten. Hoewel momenteel verdere details nog ontbreken wil Kentucky Kingdom binnen nu en enkele weken de achtbaan onthullen voor het publiek.

De Greezed Lightnin’ begon haar leven in 1978 in Six Flags Great America, waar de achtbaan tot 1991 haar rondes heeft gedraaid. Van 1995 tot en met 2001 was de achtbaan te bezoeken in Six Flags Over Georgia. Van 2003 tot aan de sluiting van Kentucky Kingdom in 2010 heeft de achtbaan daar haar laatste rondes gedraaid.

Na de sloop van de achtbaan zal alleen de trein bewaart blijven. Er is volgens Kentucky Kingdom interesse van andere parken met een oude Shuttle Loop om het treintje voor onderdelen te gebruiken.

Op 24 mei 2014 zal Kentucky Kingdom haar deuren heropenen, ruim vier jaar nadat Six Flags het attractiepark begin 2010 sloot. De plannen die het park heeft gaan onder andere uit van een verdubbeling van de oppervlakte van het waterpark, en een aantal nieuwe attracties in het attractiepark.