Babygiraf geboren in Bellewaerde Park

bellewaerde logoIedereen heeft er vol ongeduld op gewacht. Eerst werd de geboorte in de lente verwacht, maar de baby is uiteindelijk op woensdag 3 juli 2013 geboren om 13u28, toevallig ook de geboortedag van Bellewaerde Park zelf. De babygiraf maakt het super.  De komst van de babygiraf is een grote opsteker voor Bellewaerde Park en het Europesefokprogramma.  Volgens het EAZA-rapport telt de populatie van de Rothschild giraffen nog slechts 650 dieren in de hele wereld.

Simone voor de derde maal mama
Simone, de mamagiraf is acht jaar oud. Dit is haar derde bevalling in Bellewaerde Park.  De zwangerschap bij een giraf duurt ongeveer 14 maand en de bevalling kan soms complex verlopen. De verzorgers en de dierenarts waren gedurende de hele periode van de bevalling aanwezig.  Gelukkig verliep de bevalling zonder problemen en toonde de babygiraf zijn snuitje op natuurlijke wijze.

Na een halfuurtje ging de babygiraf rechtstaan om te drinken bij de mama.  Jammer genoeg weigerde Simone dit en toonde ze geen interesse in haar jong.  Op dit moment zijn de dierenverzorgers het verblijf naar binnengestapt om de babygiraf zijn eerste melk te geven en hebben ze kunnen vaststellen dat het een jongen is geworden.

In de eerste weken zal de babygiraf ongeveer vier liter melk per dag drinken.  Ondertussen zullen de dierenverzorgers met veel zorg de groei observeren.

Ontmoeting met het publiek
Op dit moment, blijft de baby dicht in de buurt van de mama om warm te hebben. Binnen een aantal dagen en als het weer het toelaat (minimum 15°C), kan de baby de buitenwereld ontdekken. In de Savanne, krijgt de babygiraf een ruimte dicht bij de observatietoren. Later zal hij kunnen ravotten met de andere giraffen van het park.