Efteling viert weer de Zeven Mijls Zomer

Efteling logoDe Efteling is alle dagen van het jaar open voor een dagje uit. En van 8 juli tot en met 1 september wordt de Efteling Zeven Mijls Zomer gevierd! Het Sprookjesbos en alle attracties zijn acht weken lekker lang open, dagelijks tot 20.00 uur. Nieuw is dat op acht, in plaats van zeven zaterdagavonden het Zeven Pleinen Festijn  wordt georganiseerd: Een festival waarbij het park tot middernacht open blijft. Er is op zeven pleinen de hele avond speciaal live entertainment in zeven verschillende sprookjesachtige sferen.

Het Zeven Pleinen Festijn brengt met vele artiesten een zinderend theaterfestival-sfeertje met voor ieder wat wils. Van Zuid-Amerikaanse salsa tot een Nederlands meezing festijn, van internationaal straattheater tot Franse Can Can. En elke week is er een bijzonder gastoptreden. De nieuwe spektakelshow Raveleijn wordt bij schemer extra spannend met speciale belichting. De avond wordt op z’n mooist als Aquanura in al haar kleurenpracht de krachtige fonteinen tot aan de hemel laat reiken, begeleid door muziek en speciale effecten… Met deze derde grootste watershow van de wereld is de Zeven Mijls Zomer compleet.

Zeven Mijls Zomer
De Efteling Zeven Mijls Zomer duurt van 8 juli t/m 1 september. Het park is dagelijks tot 20.00 uur geopend. Lekker veel tijd om tijdens een dagje uit te genieten van het Sprookjesbos, Droomvlucht, en Fata Morgana, maar ook van de houten racerachtbaan Joris en de Draak, het schipschommel of de Python. Er zijn dagelijks meerdere voorstellingen van de nieuwe parkshow Raveleijn, waarin vijf ruiters de strijd aan gaan met de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn.

Nieuwe parkshow Raveleijn
Samen met het Franse themapark Puy du Fou, een topspeler op gebied van parkshows in Europa, brengt de Efteling het verhaal van Raveleijn tot leven. In 20 minuten ontvouwt zich een spannend spektakel met paarden en raven en special effects in de grote openlucht arena. Het oorspronkelijke verhaal van de Efteling en Paul van Loon uit 2011 blijft uitgangspunt: vijf kinderen groeien uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser van de stad Raveleijn te bevechten. Er zijn dagelijks meerdere voorstellingen tijdens de Zeven Mijls Zomer.

Acht x Zeven Pleinen Festijn
Op de acht zaterdagen 13, 20 en 27 juli en 3, 10, 17, 24 en 31 augustus is het park geopend tot middernacht. Het festival vindt plaats op zeven pleinen met zeven verschillende sprookjesachtige sferen en podia, die het park een zinderend theaterfestival-sfeertje geven. Op de zeven pleinen kunnen parkbezoekers even kijken, rondneuzen en genieten van live-entertainment in combinatie met een hapje en een drankje. Op de Brink, het Witte Paardplein, het Carnaval Festivalplein, het Ruigrijkplein, het Pirañaplein, het Fata Morganaplein en het Steenbokplein zijn optredens van vele artiesten, acrobaten, muziekanten en performers.

Aquanura
Het heerlijke dagje uit wordt besloten met een bezoek aan de jubileumshow Aquanura op de Vonderplas van Fata Morgana. Aquanura is de derde grootste watershow van de wereld met elementen als water, vuur, (Efteling)muziek en licht. De krachtige waterwerken van de fonteinen stuwen het water in de prachtigste vormen en naar grote hoogten. Er zijn elke avond meerdere voorstellingen van ca. 12 minuten.

Overnachten
Op zevenmijlspassen van het attractiepark liggen het Efteling Hotel en het vakantiepark Efteling Bosrijk. Het hotel, met 98 onlangs vernieuwde comfortkamers voor het hele gezin en o.a. 22 sprookjesachtige themasuites, is bij uitstek geschikt voor één overnachting. Efteling Bosrijk, in de achtertuin van het attractiepark, biedt ruimte voor een meerdaags verblijf van twee of drie nachten. Alle arrangementen zijn inclusief onbeperkte toegang tot de Efteling.