Europa-Park: nr 2. in ‘Top 100 Bezienswaardigheden van Duitsland’

Logo Europa ParkBij een onderzoek onder 15.000 toeristen werd Europa-Park aangewezen als tweede meest geliefde bezienswaardigheid van Duitsland. Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 1) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 onderzochte toeristische bestemmingen. Europa-Park wordt ook populairder in België en Nederland. Steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg naar het park te vinden en geven het de hoogste beoordeling van alle Europese attractieparken. Afgelopen maand ontving Europa-Park ook nog het ‘PretparkTip! Keurmerk’ voor allerbeste attractiepark met accommodatie voor kinderen.

In één adem met Neuschwanstein
Afgelopen periode (juli 2012 – maart 2013) namen 15.000 personen deel aan een online-onderzoek van het Duitse Verkeersbureau. Op 26 taalversies van hun website konden bezoekers een stem uitbrengen op de „Top 100 Bezienswaardigheden“. „Wie had ooit gedacht dat wij in één adem genoemd zouden worden met Schloss Neuschwanstein en de Kölner Dom – een geweldig succes in de meer dan 230-jarige geschiedenis van ons familiebedrijf“, aldus een trotse Roland Mack, directeur/eigenaar van  Europa-Park. De top 5 ziet er als volgt uit:

1: Schloss Neuschwanstein, Schwangau/ Füssen, Bayern
2: Europa-Park, Rust, Baden-Württemberg
3: Kölner Dom, Nordrhein-Westfalen
4: Brandenburger Tor, Berlijn
5: Berlijnse Muur Mauer, Berlijn

Eerste Nederlandse awards voor Europa-Park
De laatste maanden mocht Europa-Park nog enkele andere prijzen in ontvangst nemen. Ook uit Nederland gingen een tweetal Awards naar het attractiepark in het Zwarte Woud. In januari ontving het park de “Zoover-Award”. Parkbezoekers gaven op deze beoordelingssite Europa-Park het hoogste punt van alle attractieparken in Europa: een 9,4!

In mei kwam daar nog de PretparkTip! Keurmerk 2013 bij. Met dit initiatief van Zoover en Kids Vakantiegids worden jaarlijks de vijftien ‘coolste’ Europese pretparken met de beste accommodatie binnen een straal van anderhalve kilometer onderscheiden. Voor het Kids PretparkTip! Keurmerk zijn alle pretparken in Europa beoordeeld op kinderfaciliteiten en het Zoover-cijfer, net als de hotels en vakantieparken binnen anderhalve kilometer. Doel van dit keurmerk is te achterhalen waar gezinnen met kinderen de ideale pretparkvakantie beleven. Europa-Park en het bij het park horende hotel Colosseo kwamen voor het tweede achtereenvolgende jaar als grote winnaar uit de bus. Uit het jury-rapport: “In het op Zoover.nl met een 9,4 beoordeelde attractiepark in het Duitse Rust wachten de pretparkfanaat meer dan honderd fantastische attracties en spectaculaire shows, uitgebeeld in dertien verschillende Europese landen. Het eigen themahotel Colosseo scoort een 9,3 voor kindvriendelijkheid en biedt ruime familiekamers en een groot aanbod aan kinderfaciliteiten zoals animatie, een indoor speeltuin en een zwembad met kinderbad”.