Ook vandaag geen The Smiler in Alton Towers

The Smiler Logo Alton TowersOok vandaag zal The Smiler in het Engelse attractiepark Alton Towers haar deuren niet openen. Nadat afgelopen woensdag al duidelijk werd dat de opening op 23 mei niet door kon gaan en werd verplaatst naar deze zaterdag, is nu duidelijk geworden dat de opening ook vandaag niet door gaat. Het attractiepark heeft ook geen nieuwe datum meegegeven waarop The Smiler wel geopend gaat worden.

Volgens de website Riderater.co.uk kan de opening nog wel een tijdje gaan duren. In ieder geval wordt het dit weekend niet meer. Inmiddels is de opening al ruim twee maanden uitgesteld na de oorspronkelijke openingsdatum bij de seizoensstart.

The Smiler wordt gebouwd door het Duitse Gerstlauer en wordt 30 meter hoog en behaalt topsnelheden van 85 kilometer per uur. Het 1170 meter lange traject wordt afgelegd in 165 seconden. De achtbaan komt op de plaats van de voormalige Schwarzkopf achtbaan ‘Black Hole’. De achtbaan bevat in totaal 14 inversies. Met de bouw van de achtbaan is een bedrag van 18 miljoen pond gemoeid.