Walibi Belgium klaar voor seizoen 2013

Walibi Belgium Logo LiggendEen  combinatie van fun en muziek, hevige hartkloppingen, stevige adrenalinestoten en vooral veel ‘good vibrations’… dat is het recept voor het nieuwe pretparkseizoen van Walibi Belgium in 2013. Het 39ste seizoen van Walibi Belgium zal gekenmerkt worden door de terugkeer van één van de meest iconische attracties van het park (juni 2013).

Vanaf de start van het seizoen gaat er al een eerste nieuwe attractie open, Walibi Fun House. Voorts zullen Walibi en zijn tweelingbroer Squad het seizoen inluiden op hun eigenste manier met vooral veel rockmuziek, een goede generale repetitie voor de Music Battle Show tijdens de zomer. En  tenslotte  zal  Walibi  Connect, een Facebook  innovatie, ervoor zorgen dat de bezoekers verbonden blijven met de buitenwereld.

In  de diepe donkere onderwereld van Shimmeria, zullen de treinpassagiers tegen 80km per uur worden gelanceerd doorheen een donkere tunnel. Ze zullen een heuse looping moeten trotseren om dan te eindigen in een stalen buis  op 45 meter hoogte. Eens  boven wordt de trein achterwaarts opnieuw over de sporen gejaagd. Iedereen staat te springen om deze attractie te ontdekken.

Juni 2013: De turbine keert terug!
Het is  de wereldberoemde  Sirocco/Turbine  die in juni opnieuw herrijst  uit zijn as.  Nog extremer en  nog sensationeler. Binnen  een maand wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.

Walibi et SquadWalibi Fun House
De Walibi  Fun House  is  een nieuwigheid voor groot en klein. Voorzien van een speciaal  3D brilletje wandelt de bezoeker doorheen een fluorescerend  en fascinerend doolhof. Puur gezichtsbedrog natuurlijk, maar wel plezier gegarandeerd.

In 2013 zal het park meer dan ooit de kleuren van de nieuwe wereld van Walibi aannemen. De zone vanaf de ingang van het park tot aan de Western zone wordt aangepakt en in een nieuw kleedje gestopt. Squad en Walibi zullen meer dan ooit vertegenwoordigd zijn in de attracties. De kinderzone wordt zelfs volledig gethematiseerd als SkunX zone.

W.A.B en The SkunX zullen elke dag een muzikaal duel uitvechten in een openlucht studio. Wie zal deze showcase winnen? Gedurende het zomerseizoen  komt er dan nog eens  een nieuwe show  bij  in de Fabulous Arena.

Walibi Belgium lanceert twee nieuwe applicaties
Het digitale luik is  niet meer weg te denken tijdens  een bezoek aan Walibi.  Vorig jaar werd Walibi Connect gelanceerd. Een systeem (NFC technologie) om LIVE te communiceren vanuit het park naar de buitenwereld via Facebook, zonder dat daar een smartphone of ander toestel voor nodig is. 18.000  deelnemers maakten gebruik van deze gratis  service.  Aan dit succesverhaal wordt een vervolg gebreid. In  2013  zullen de Walibi  Connect fans  ook LIVE  foto’s  kunnen versturen vanuit het park.

Daarnaast  zal Walibi  tevens 2 smartphone  applicaties  gratis  op de markt brengen. Een eerste applicatie die de bezoeker zal helpen de dag te plannen (parkplan, praktische info) en een tweede applicatie die de bezoekers van het park zal entertainen (spelletjes, videos).