‘Van bangerik naar adrenalinekick’ in Walibi Holland

Walibi Holland Logo‘Van bangerik naar adrenalinekick’. Dat is de naam van de rollercoastercursus die Walibi Holland, in samenwerking met stichting VALK, op vrijdag 29 maart als eerste Nederlandse attractiepark organiseert.

Rollercoastercursus
Elk seizoen komen er duizenden gezinnen naar Walibi Holland voor een heerlijke dag uit. Maar of het voor iedereen wordt gezien als een heerlijk dagje uit? ‘Moeders of vaders zijn vaak degene die achterblijven bij de tassen, terwijl de rest van het gezin lekker aan het genieten is van de attracties. De reden dat de ouders achterblijven is meestal omdat ze niet zo nodig in een achtbaan hoeven, ze zijn vaak bang’, aldus directeur Mascha van Till.

Reden voor Walibi Holland om als eerste Nederlandse attractiepark een cursus aan te bieden waar de in eerste instantie bange moeders, maar deze cursus is ook voor alle bange vaders, hun angst van achtbanen kunnen overwinnen. Tijdens de cursus, die in samenwerking met Stichting VALK wordt opgezet, leren de deelnemers onder andere welke verschillende klachten een rol spelen bij angst voor achtbanen en worden ze geïnformeerd over de veiligheidsmaatregelen van attracties. ‘De samenwerking met Stichting VALK was voor ons een logische stap. Zij bezitten de expertise op het gebied van angsten en helpen ons om de deelnemers hun angstbaanangst te overwinnen’, aldus van Till.

Stichting VALK
Stichting VALK is een samenwerkingsverband van de KLM, de Universiteit Leiden, Amsterdam Airport Schiphol, Transavia.com, ArkeFly en Martinair. Het instituut is in 1989 opgericht en behandelt op basis van wetenschappelijk onderzoek mensen met vliegangst en daarmee samenhangende klachten. De behandelmethoden van Stichting VALK zijn toonaangevend in de wereld. Het wetenschappelijk onderzoek, de behandelingen en de resultaten zijn wereldwijd de norm voor talloze vliegangstinstituten.

‘Vliegangst is een veelvoorkomend probleem omdat het een kapstok van onderliggende klachten is. De belangrijkste zijn: claustrofobie, hoogtevrees, controledrang, angst voor controleverlies, sociale angst en angst voor ziekte, dood of letsel. Allemaal klachten die mensen ook als argument aanvoeren waarom ze niet in een achtbaan durven te stappen’, aldus Lucas van Gerwen, directeur van Stichting VALK.

Walibi Village
De deelnemers aan de cursus verblijven het eerste weekend van het nieuwe seizoen in het vernieuwde vakantiepark van Walibi Holland: Walibi Village. Dit seizoen zijn de 7- en 8-persoonshuisjes al compleet gerenoveerd. Tevens zijn de receptie en lounge totaal vernieuwd. Aankomende 2 jaar wordt de rest van het vakantiepark vernieuwd.

Na een dag vol spanning en actie kunnen de deelnemers van de rollercoastercursus samen met hun gezin bijkomen in de huisjes van Walibi Village, die naast het attractiepark liggen.

Walibi Holland
Het attractiepark Walibi Holland opent haar deuren op zaterdag 30 maart. Dit seizoen staan er opnieuw verschillende festivals gepland die een bezoek aan het attractiepark een extra dimensie geven. In de zomermaanden staan onder andere Out of Control en Summer Nights op het programma. In oktober vindt het beruchte Halloween Fright Nights weer plaats.