Uit de oude doos: Wat gaat er gebeuren met de Aztec?

Walibi Holland LogoVandaag weer een nieuwe ‘Uit de oude doos’, met deze keer de geschiedenis van de Aztec. De Aztec stond van 2000 tot 2009 in Walibi Holland. Op de plaats van de Aztec stond tot en met seizoen 2012 de Aqua Gusto.

De Aztec was een vliegend tapijt en stond in het Mexicaanse themagebied. De Aztec is in 2000 gebouwd door Huss Rides en is in 2009 alweer afgebroken en weggehaald uit het park na aanleiding van een ongeluk met een soortgelijke attractie in Liseberg. De attractie is in 2009 geïnspecteerd, maar is niet meer teruggekomen in het park. De Atzec ligt nu op het terrein van Walibi, en verkeert in slechte staat. In 2009 werd de Agua Gusto uit Avonturenpark Hellendoorn overgenomen. De Agua Gusto was een betaal-attractie waar bezoekers elkaar konden nat maken met waterballonnen. Door de slechte staat van de Aztec is het vrijwel onmogelijk dat de attractie ooit weer terugkomt.

Op dit moment wordt op de locatie van de Aztec een nieuw plein aangelegd waar in 2014 hoogstwaarschijnlijk de theekopjes-attractie Pavillion de Thé naar wordt verplaatst. Deze attractie ligt op dit moment achter het reuzenrad op een locatie waar relatief niet veel mensen komen. Door deze zo’n 100 meter naar het plein te verplaatsen zal de attractie op een betere locatie komen te liggen. De Agua Gusto is overigens nooit een succes geworden. De attractie was vaak gesloten en wanneer hij wel geopend was waren er maar weinig mensen die er gebruik van maakten. De attractie is inmiddels al verwijderd en zien we in het nieuwe seizoen 2013 niet meer terug.

 

2 thoughts on “Uit de oude doos: Wat gaat er gebeuren met de Aztec?

  1. Jammer ik weet nog wel dat wij in het europapark altijd veel toeschouwers hadden als wij weer een waterballonnen gevecht gingen houden.
    We kregen ook regelmatig de vraag wanneer we weer een volgend gevecht gingen houden want dan kwamen ze weer kijken.
    Bij walibi heb ik het echter nooit kunnen doen omdat ze altijd gesloten waren.

Comments are closed.