Tikibad vanaf 26 januari aanstaande weer open na geslaagde onderhoudstop

duinrell_logoNa de jaarlijkse groot onderhoudstop is het Tikibad, dat staat voor eindeloos glijbaanplezier, vanaf zaterdag 26 januari aanstaande weer open voor bezoekers. Eigen en externe medewerkers namen tijdens deze stop het complex weer minutieus onder handen. Om dit te kunnen bewerkstelligen werd er eerst ± 2400 m³ water uit de badengepompt.

Naast de grote, jaarlijkse controle op bijvoorbeeld de ophangingen en het onderhoud van de glijbanen is er ook een aantal verbeteringen aangebracht. Er werd meer ruimte gecreëerd rond het glijbanenbad in de grote zaal. De brug boven de Space Bowl Cycloon kreeg een donkerblauwe polyestercoating, bestaande decoraties werden opgefrist en nieuwe aangebracht en de Lazy River kreeg nieuwe onderwaterverlichting.
Het glijbanencomplex in het Tikibad biedt een variatie aan extreme en actieglijbanen waarbij ook aan familieplezier is gedacht.

De glijbanen ‘Blits en Flits’, ‘Space Bowl Cycloon’, ‘Tyfoon’ en ‘X-stream’ mogen worden aangemerkt als extreme glijbanen. Als actieglijbanen staan de ‘Family Slide en Super Slide’, ‘Moonlight en Starfright’, ‘Pelikaanduik’ en ‘Canon Ball’ bekend. Voor de hele familie is er plezier te beleven op de ‘Lazy River’, in het ‘Golfslagbad’ in de ‘Hotwhirlpools’ en op de ‘miniglijbanen’. Extra ontspanning is te vinden in de nieuwe Turkse stoomcabines.

Duinrell Tikibad overzicht

Het hoeft geen betoog dat veiligheid voor het Tikibad voorop staat. In het bad moet daarom worden voldaan aan extra strenge lengte-, gewichts- en veiligheidseisen. Per glijbaan zijn er bovendien nog aparte regels om op te volgen.

Openingstijden
In de periode tot en met 28 maart 2013 gelden de volgende openingstijden:

  • maandag                                 gesloten
  • dinsdag, donderdag, vrijdag     16.00 tot 22.00 uur
  • woensdag                                14.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag                                  10.00 tot 22.00 uur
  • zondag                                    10.00 tot 20.00 uur

In de voorjaarsvakantie van 9 februari tot en met 2 maart is het Tikibad dagelijks open van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op zondag 3 maart sluit het bad om 20.00 uur.