Europa-Park-brochure nu ook in het Nederlands

EP12_NL 022 Erlebnisplaner Niederlande.inddDe afgelopen paar jaar is het aantal bezoekers uit België en Nederland  aan Europa-Park verdubbeld. Daarom is voor 2013 besloten om voor het eerst een brochure in de Nederlandse taal uit te brengen. Naast informatie over Duitslands grootste attractiepark is er veel aandacht voor de diverse verblijfsmogelijkheden.

Europa-Park is een van de bestbezochte parken van Europa. Jaarlijks ontvangt het park in het Zwarte Woud zo’n 4,5 miljoen bezoekers. Op beoordelingssites waardeert men het park vaak beter dan de bekendere parken: het is dan ook al meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Vakblad ‘Amusement Today’ noemde het onlangs zelfs het tweede beste park ter wereld, na Cedar Point in Amerika.

Ook attractieparkliefhebbers uit  België en Nederland hebben Europa-Park ontdekt. Het aantal bezoekers stijgt jaar op jaar. Velen maken hier een ‘pretpark-pitstop’ op weg naar hun vakantieadres in Zuid-Europa, anderen beleven er een geweldige dag tijdens hun vakantie in het Zwarte Woud of de Elzas. Een groeiende groep komt speciaal voor het attractiepark. Uit onderzoek blijkt dat men vooral de hoge kwaliteit, het ongekende aanbod aan attracties en shows en het gunstige prijsniveau, hoge cijfers toekent.

In de nieuwe brochure komt het park uitgebreid aan bod. Op iedere pagina zijn tips afgedrukt waardoor reizigers uit België en Nederland het maximale uit hun bezoek kunnen halen. Het tweede gedeelte van de brochure is gewijd aan de verschillende overnachtingsmogelijkheden. Niet alleen vanwege de ligging, maar ook om het grote attractieaanbod en de bijzondere themahotels is een meerdaags bezoek van harte aan te bevelen.

Europa-Park beschikt over het grootste hotelresort van Duitsland. In dit resort, aan de rand van het attractiepark, liggen vijf themahotels. Evenals de 14 landen die in het park tot in het kleinste detail nagebouwd zijn, overnachten de hotelgasten hier in Europese sferen. Er zijn twee Spaanse hotels, een Portugees en een Italiaans hotel en een hotel in New England-stijl. Alle kennen minimaal vier sterren en zijn ingericht op families. Voor hen staan gratis vier zwembaden, sauna’s, parkeerplaatsen en draadloos internet ter beschikking. Ook mogen hotelgasten met een parkticket het park eerder betreden.

Avontuurlijker overnachten kan op het Camp Resort, in echte tipitenten, blokhutten en huifkarren. Alleen een slaapzak en een handdoek meenemen is voldoende. Op de camping staan ook 200 staanplaatsen ter beschikking, voor een verblijf in de eigen caravan, camper of tent.

Europa-Park is het grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling. Na de winteropening van een zestal weken (24 november 2012 tot en met 6 januari 2013, met uitzondering van 24 en 25 december), opent het park voor de 39ste keer weer op 23 maart 2013. Er zullen dan weer een paar nieuwe attracties  aan het uitgebreide aanbod van meer dan 100 attracties toegevoegd zijn.

Brochures kunnen snel en makkelijk aangevraagd worden via www.europapark.de/aanvraag.