Uit de oude doos: Slagharen neemt afscheid van Rodeo Rider

Vandaag zijn we alweer toe aan het laatste deel uit de serie: ‘Slagharen neemt afscheid van’. Met vandaag de Rodeo Rider in de hoofdrol. De Rodeo Rider is al jaren een vaste waarde van het attractiepark. Dit jaar werd bekend dat naast de Nautlius en de Dream Catcher ook de Rodeo Rider het park zal gaan verlaten.

De Rodeo Rider opende in 1979 als Calypso. De attractie is ontworpen en gebouwd door Attractiepark Slagharen zelf. De attractie heeft in de loop der jaren wel een aantal aanpassingen gehad. Op de gondels zaten vroeger bijvoorbeeld dakjes die er tegenwoordig niet meer op zitten. De Rodeo Rider is niet één van de populairste of belangrijkste attracties van attractiepark Slagharen, maar wel een vaste waarde van het park. Over de reden van vertrek bestaan veel onduidelijkheden. De één noemt de hoge onderhoudskosten van de attractie, de ander de lage populariteit van de attractie. Persoonlijk denken wij aan het eerste. De attractie is al jaren geplaagd door vele storingen, en kapotte onderdelen zullen naar alle waarschijnlijkheid niet goedkoop zijn om te vervangen.

Deze winter zal de attractie definitief uit het attractiepark worden gehaald. Het is nog niet bekend of attractiepark Slagharen de Rodeo Rider ergens tweedehands wil slijten. Tot nu toe is de attractie nog niet op de bekende verkoopwebsites voor attracties opgedoken. Door de verwijdering van de Rodeo Rider en de nabijgelegen Nautilus ontstaat er een groot gedeelte waarin plaats is voor een grote attractie. Wat die attractie gaat worden heeft het attractiepark nog niet bekend gemaakt.

4 thoughts on “Uit de oude doos: Slagharen neemt afscheid van Rodeo Rider

    1. Ja dat klopt, hij is trouwens geopend in 1979 en heette vroeger Calypso. De attractie had vroeger geloof ik ook dakjes op de bakjes, dat zag er dus anders uit dan nu, vandaar dat jullie hem op oude plattegronden niet dus konden vinden.

  1. Waar worden die attracties te koop aangeboden (site) en weet jij of er al afbeeldingen beschikbaar zijn van kale gebied in slagharen????

    1. Vaak worden dergelijke attracties aangeboden bij Ital Rider, Rides4u en op de website van Italiaanse attractiebouwers (Zamperla, SBF Visa, Fabbri Rides).

      De attracties zijn nog niet allemaal uit Slagharen gehaald, dus helaas is daar nog geen foto van. Alleen de Dream Catcher is weggehaald. De Nautilus en de Rodeo Rider staan er nog steeds. Die worden in de winter weggehaald.

Comments are closed.