Huracan naam van nieuwe achtbaan Bellewaerde (persbericht)

Huracan wordt de naam van de nieuwe family coaster van Bellewaerde Park.  Huracan is de god van wind, storm en vuur die werd opgesloten in een Mayaanse tempel in Bellewaerde Park.  De bezoekers van het park krijgen vanaf 30 maart 2013 de kans om deze mythologische Maya god te bezoeken samen met een tweehoofdige slang.  De investering voor de nieuwe attractie bedraagt 4 miljoen Euro.

Huracan, het verhaal
Heel lang geleden sloten de Maya’s Huracan, de god van wind, storm en vuur op in de verborgen tempel.  Zo wilden ze hun nakomelingen beschermen voor de vernietigende krachten van deze god.  Vanaf 30 maart krijgen de bezoekers van Bellewaerde Park de kans om Huracan te bezoeken.  Maar Huracan is een verraderlijke god en gaat al zijn krachten gebruiken om de bezoekers voor altijd in de tempel gevangen te houden.  Samen met de tweekoppige slang wringen ze zich in alle mogelijk bochten om te ontsnappen aan Huracan en trotseren het kolkende water, het verwoestende vuur en de stormige wind die de god op hen af zal sturen.

De wereld zal dus niet vergaan op 21 december 2012, maar de Mayacultuur zal verder leven via dit duizelingwekkend avontuur in Bellewaerde Park.

Huracan, de attractie
Deze attractie werd op maat gemaakt voor Bellewaerde Park. Huracan is een indoor rollercoaster met unieke bijzonderheden en effecten.  Op het Mexicoplein in Bellewaerde Park zal een in het oog springende ingang worden gebouwd.  Via deze levensgrootte Mayaanse tempel zullen de bezoekers de god Huracan kunnen bezichtigen.  Een tweekoppige slang zal de trein vormen van de coaster.

De attractie start met een dark ride waar de bezoekers blootgesteld worden aan vuur-, water- en windeffecten in verrassende authentieke Mayadecors.  Via een lift verlaat de coaster dan het gebouw en nemen de treinstellen een bocht boven het Mexicoplein om vervolgens het gebouw terug naar binnen te duiken.  De verschillende special effects en onboard muziek maken de beleving compleet voor jong en oud.

Met deze attractie bevestigt Bellewaerde Park zijn reputatie als een park voor de hele familie en vrienden, waar men telkens samen prachtige avonturen kan beleven.  De investering voor de nieuwe attractie bedraagt 4 miljoen Euro.