Uit de oude doos: Slagharen neemt afscheid van de Nautilus

Vandaag zijn we alweer toe aan het tweede gedeelte in de serie: ‘Slagharen neemt afscheid van:’, met vandaag in de hoofdrol de attractie Nautilus, die beter bekend is als Ocean of Darkness. Deze attractie heeft net als de Dream Catcher en de Rodeo Ride zijn laatste rondjes gemaakt, en wordt in de winter weggehaald uit het park.

De Nautilus is een darkride die de bezoeker meeneemt naar de ‘Ocean of Darkness’. De rit brengt de bezoeker langs diverse onderwater bewoners waaronder zeemeerminnen en vissen.

De Nautilus is één van de oudste attracties van Attractiepark Slagharen. De attractie is namelijk al in 1968 gebouwd en is daarmee veel ouder dan de grote attracties als de Schwarzkopf Thunder Loop die uit 1979 komt.

Opvallend genoeg is niet de ouderdom van de attractie de oorzaak van vertrek, maar de lage capaciteit van de attractie. De karretjes die rondrijden kunnen maximaal twee personen meenemen per rit wat ervoor zorgt dat de capaciteit te laag is en de wachttijd te hoog. Attractiepark Slagharen heeft naar eigen zeggen meermaals geprobeerd om de capaciteit van de attractie te verhogen maar dit is niet gelukt.

Attractiepark Slagharen heeft op dit moment nog niet bekend gemaakt wat de Nautilus gaat vervangen. Het is wel de verwachting dat het iets redelijk groots zal zijn. Het naburige schimmelschip, de Droomboot is verplaatst naar een ander gedeelte van het park waardoor er een grote oppervlakte ontstaat om een nieuwe attractie te bouwen.