Duitslands grootste Winterwonderland in Europa-Park

De vele attracties, winterse decoraties en het uitbundig showprogramma zorgen ook dit koude jaargetijde weer voor een bijzondere beleving in Europa-Park. Van 24 november tot en met 6 januari 2013 (m.u.v. 24 en 25 december) is Duitslands grootste attractiepark weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Er zijn extra winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Maar er zijn ook volop shows die passen bij deze tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical. Nieuw dit jaar zijn de bijzondere lichtprojecties die de blauwe piramide in het midden van het park tot leven laat komen.

Een winters avontuur door 14 Europese landen
Het thema van Europa-Park is ….. Europa. In het park zijn veertien Europese landen nagebouwd. Je loopt er niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur  van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein en andere lekkernijen. In deze themagebieden zorgen 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 dennenbomen, tientallen kampvuren en talloze versieringen voor een echte wintersfeer. Het Duitse themagebied biedt onderdak aan een echte kerstmarkt en in het Spaanse gedeelte kun je bij een heuse ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’. In Portugal heeft een reuzenrad van 55 meter een plaatsje gekregen in het (lege) bassin van een waterattractie.

Speciale winterse attracties…
Behalve waterattracties en buiten-achtbanen als Silver Star, Wodan en ‘blue fire’, zijn alle attracties van Europa-Park deze winter geopend. Maar er zijn daarnaast nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les meemaken. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen.

… en  winterse shows
Europa-Park staat al jaren bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld.  In de entreeprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten met diverse internationale artiesten begrepen. Eveneens kan men genieten van een ijsshow en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende musical. Voor kinderen zijn er speciale voorstellingen. Vergeet zeker niet de lichtjesparade die elk avond door het park trekt te bekijken.

Expositie “Michel Vaillant”
In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter) is deze winter een tentoonstelling te zien over Michel Vaillant. Deze stripheld kwam in 1957 in België tot leven en heeft als motorsportheld in zo’n 70 albums vele avonturen beleefd. In de tentoonstelling zijn de originele Mercedes-Benz-modellen te zien, waarin Vaillant in zijn strips verschillende races gewonnen heeft.  Deze expositie is gratis te bezoeken.

Overnachten in winterse sferen
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” en “Santa Isabel” kunnen  gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. Voor het eerst kan deze winter ook in New England-sferen overnacht worden in het nieuwste themahotel “Bell Rock”. Een arrangement voor twee volwassenen en twee kinderen (4-11 jaar) bestaande uit een overnachting  met een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief twee dagen toegang tot het park, is er deze winteropenstelling al vanaf 422 Euro. Reserveren kan via www.europapark.de. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten van het Camp Resort.