Uit de oude doos: Slagharen neemt afscheid van Dream Catcher

Vandaag weer tijd voor de Oude doos. Deze keer staan we drie weken lang elke zondag in het teken van de attracties die Attractiepark Slagharen gaan verlaten. 

Attractiepark Slagharen neemt deze winter afscheid van de Dream Catcher, die beter bekend is als de Zwunka, de Rodeo Rider en de Nautilus. Vandaag duiken we in de geschiedenis van de Dream Catcher, maar kijken we ook naar de toekomst van de Dream Catcher. De Dream Catcher werd in 1992 geopend als Zwunka. Het vliegende tapijt is een product van fabrikant Weber. De gondel van de attractie biedt plaats aan 40 personen. De Zwunka is Arabisch gethematiseerd.

De Zwunka is de nieuwste attractie van de attracties die Slagharen gaan verlaten. Zowel de Nautilus als de Rodeo Rider zijn ouder dan de Zwunka. Attractiepark Slagharen heeft niet laten weten waarom de Zwunka werd verwijderd. De attractie wordt vervangen door de Flying Cloud die 8 jaar ouder is. Deze attractie komt uit een ander gedeelte van Slagharen. Begin deze maand werd de Dream Catcher, zoals hij de laatste jaren door het leven ging, als eerste van de drie vertrekkende attracties verwijderd uit het attractiepark.

Of de attractie verkocht gaat worden is nog onbekend. De attractie is tot dusver niet op de bekende verkoopplaatsen voor attracties verschenen.

2 thoughts on “Uit de oude doos: Slagharen neemt afscheid van Dream Catcher

  1. Ik blijf het zonde vinden van deze attractie. Maar waarom beginnen jullie aan een nieuwe reeks terwijl de laatste van de vorige reeks nog niet is gepubliceerd?

    1. Die laatste komt pas in december als onderdeel van een nieuwe reeks rond de figuren van Walibi. Daar speelt dat artikel straks een rol in. November besteden we aandacht aan de attracties van Slagharen.

Comments are closed.