Europa-Park breekt opnieuw eigen records

Als zondag de poorten van het park sluiten en  het zomerseizoen ten einde is, kan Europa-Park weer een paar records bijschrijven. Zowel qua aantal bezoekers als qua omzet was 2012 namelijk de succesvolste zomer in de geschiedenis van Duitslands grootste attractiepark. De interesse vanuit de Benelux-landen steeg eveneens. In de afgelopen paar jaar is het bezoek vanuit deze landen zelfs verdubbeld.

Europa-Park is het grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling. Zondag sluit het zomerseizoen dat op 31 maart begon en op 4 november eindigt. Midden oktober, enkele weken eerder dan in 2011, bereikte Europa-Park reeds de mijlpaal van vier miljoen bezoekers. Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “ Aan deze groei hebben zeker onze investeringen van afgelopen jaar bijgedragen: de nieuwe houten achtbaan Wodan en het in juli geopende hotel Bell Rock, het vijfde in ons resort. Als dit hotel volgend jaar het gehele jaar open is, verwacht ik nog een verdere stijging”. Er kon eveneens groei opgetekend worden bij de zakelijke evenementen en in de hotels. Intussen komt de helft van alle gasten uit het buitenland. Het aantal bezoekers én hotelovernachtingen uit de Benelux is dit zomerseizoen ook weer gestegen. Uit deze landen komen nu jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

Duitslands grootste Winterwonderland
Tijdens de winteropening bezoeken nog eens een half miljoen mensen het attractiepark in het Zwarte Woud. Van 24 november tot en met 6 januari 2013 (m.u.v. 24 en 25 december) is het park weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Naast het gewone attractieaanbod (uitgezonderd waterattracties en enkele buitenachtbanen) zijn er echter ook speciale winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Bovendien zijn er volop shows die passen bij de meest romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical.

Nieuwigheden voor 2013
Op 23 maart 2013 gaat het nieuwe zomerseizoen weer van start. Ook dan zal het aanbod van meer dan 100 attracties uitgebreid worden met nieuwigheden. Er staat o.a. een uitbreiding van het Sprookjesbos op het programma. Vanwege de stijgende interesse zal er voor het eerst ook een Nederlandstalige gids verschijnen.

Algemene informatie
Tijdens de winteropening kost een kaartje € 31, kinderen van 4-11 jaar betalen € 27. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree. Het park is van 24 november 2012 tot en met 6 januari 2013 (m.u.v. 24 en 25 december) dagelijks geopend van 11 tot 19 uur.