WK handtaswerpen Movie Park groot succes (persbericht)

Bottrop-Kirchhellen, 11 augustus 2012 – Het Nederlandse team dat vandaag meedeed aan de eerste editie van het wereldkampioenschap handtaswerpen in Movie Park Germany, is doorgedrongen tot in de kwart finale. Daarna viel helaas het doek voor Quentin van der Pan en Petra Huisman uit Apeldoorn en Esther Ketting Olivier en Halvar Kers uit Borne.

Vertegenwoordigers van 13 landen als USA, Rusland, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland hadden zich verzameld in landenteams. Het evenement vond voor de eerste keer plaats in Movie Park Germany, het Duitse film- en entertainmentpark op een uur rijden vanaf Arnhem.

Het doel van het WK is simpel: wie gooit een handtas over de grootste afstand? De mannen gooiden met handtassen van twee kilo, de vrouwen met tassen van één kilo. Omgeven door de massaal toegestroomde pers en 15.000 bezoekers van Movie Park Germany gooiden de vier deelnemers in elk team zo ver als ze konden. De winnaar krijgt een gouden handtas en

Het Nederlandse team behaalde de kwartfinale door in totaal meer dan 70 meter te gooien. Dit bleek helaas niet voldoende om door te stoten naar de halve finale. Het Nederlandse team werd tijdens de kwartfinale gesteund door Wouter Dekkers, de Nederlandse general manager van Movie Park Germany. Samen zongen ze het volkslied uit volle borst en maakte hij een proefworp van ruim 18 meter die helaas niet meetelde.

Het Duitse team is de uiteindelijke winnaar geworden van de gouden handtas en een reischeque van  500,-