Europa-Park: Halloween-feest voor jong en oud (persbericht)

In de herfst vieren steeds meer attractieparken Halloween. Een van de grootste Halloween-feesten wordt dan in Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, georganiseerd. Hier pakt men dan op grootse wijze uit. Van 29 september tot en met 4 november kunnen bezoekers vanzelfsprekend genieten van de meer dan 100 attracties en shows, maar ook tijdens de vele evenementen griezelig vermaakt worden. Het park is overal in Halloween-sferen gebracht. De echte horror-liefhebbers kijken weer uit naar de ”Horror Nights starring Marc Terenzi”.

Griezelige aankleding
De griezelweken in Europa-Park worden al van verre aangekondigd: midden in het park staat een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter en een omtrek van 132 meter. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat  is deze periode omgetoverd tot de grootste pompoen ter wereld.  In het park zorgen verder meer dan 160.000 (!!!) pompoenen in alle kleuren en maten, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere onderwereldfiguren voor een bijzondere beleving.

Ook zijn enkele shows aangepast aan het griezel-thema. Zo zullen de jongsten tijdens de Euromaus-show de vrolijke kanten van Halloween leren kennen en zal het thema ook opduiken in  de ijsshow en de parade. Zelfs in de keuken van het park is het Halloween-thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en de spaghetti  heet dan ‘gebraden spinnenbenen’.

Halloween voor gevorderden
Van 27 oktober tot en met 4 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze periode zijn er  extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel:

–        De populaire Zwitserse zanger DJ Bobo sluit dan zijn wereldtournee af met een 40 minuten Best-of “Dancing Halloween”-show met bijzondere lichteffecten en vuurwerk. Gratis toegang voor parkbezoekers.

–        SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s, draaien ander bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.

–        Rondom het kasteel van Europa-Park vindt in de Festival-week een griezelmarkt plaats.

Horror Nights – starring Marc Terenzi
Bezoekers worden tijdens de ”Horror Nights” als het ware meegenomen in  hun eigen horrorfilm. Tijdens een 19-tal avonden wordt het speciale terrein met een vijftal horror-huizen voor de onverschrokkenen opengesteld. Onvermijdelijk komt men oog in oog te staan met zombies, griezels en andere wezens. Marc Terenzi (de vroegere zanger van de Amerikaanse boy band Natural) zal zijn medewerking aan de avonden verlenen. Hij stelde de speciale ijsshow samen die op deze avonden opgevoerd wordt. De ”Horror Nights” vinden dit jaar van 28 september tot en met 3 november plaats, elke vrijdag, zaterdag, de gehele Festival-Week en op 2 en 2 1 oktober. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de

Overnachten
Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Men kan kiezen voor hotels  in Italiaanse, Spaanse of Portugese sferen. Sinds deze zomer kan men er ook in New England-stijl verblijven. Hotel “Bell Rock” opende onlangs haar deuren en krijgt van de eerste gasten lovende reacties. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.de of via een reisbureau (OAD , Holland Internationale en Jetair (B) hebben Europa-Park in hun brochures opgenomen).