Europa-Park heeft deze zomer méér shows en méér artiesten (persbericht)

Naast het ongekende aanbod van meer dan 100 attracties, staat Europa-Park ook bekend om het uitgebreide entertainment-programma. In 2012 verzorgen maar liefst 230 artiesten uit 30 verschilllende landen iedere dag zo’n 6 uur show. Opnieuw zijn alle shows in een nieuw jasje gestoken. Deze zomer staat er als extraatje ook nog een High Diving-show op het programma.

Verspreid over de 13 themagebieden van Europa-Park bevinden zich verschillende grote en kleine theaters. Hier, maar ook in de buitenlucht, kunnen bezoekers diverse wervelende shows meemaken.

Deze zijn alle in de ticketprijs inbegrepen, duren in de meeste gevallen 30 minuten en kennen soms een leuke opwarm-act. Naast verschillende voorstellingen voor kinderen en verrassende straatacts trekken de vier grote shows nog steeds de meeste bezoekers: de ijsshow, stuntshow, musical en variétéshow.

In de ijshal in het Griekse themagebied zet een internationale cast dagelijks een show van hoge kwaliteit op het ijs . Aan de show nemen vele ijsdans-kampioenen deel en door de combinatie met andere acts ontstaat een onvergetelijk belevenis. De titel in 2012 luidt “Surpr’ice in het Museum”. Een boef gaat aan de haal met een voorwerp uit het Europa-Park-museum. Lukt het de schaatsende politieagenten om het recht te laten zegevieren?

Iets verderop, in een nagebouwde spaanse arena, vindt in 2012 de stuntshow “Het collier van de Koningin” plaats. „Eén voor allen, allen voor één“ geldt ook voor de ridders die op de rug van hun paarden de meest bijzondere capriolen uithalen. Kunnen D’Artagnan, Athos, Porthos en Aramis de gevaarlijke kardinaal Richelieu stoppen, de eer van de koningin herstellen en daarnaast Frankrijk redden? Als het de musketiers van de majesteit niet lukt, dan lukt niemand het.

In het engelse themagebied, in een replica van het Globe-theater van Shakespeare, staat dit jaar de muziek van “ABBA” centraal. Een band die 375 miljoen platen verkocht heeft, talloze nummer 1-hits produceerde en tot de bekendste formaties van de muziekgeschiedenis behoort, mag gerust de muzikale hoofdrol in de nieuwe Europa-Park-musical spelen. De artiesten nemen de bezoekers mee naar het jaar 1974, toen een toenmalige onbekende groep uit Zweden het Eurovisie Songfestival won en het sprookje begon. Ook in deze show wordt zang afgewisseld met andere acts.

In het italiaanse “Teatro dell’Arte” staat de variétéshow “Luminocity” op de planken. Gedurende 30 minuten genieten bezoekers vanuit het rode pluche van grandioze dansen, verfrissende komedie en acrobatiek van wereldniveau.

Adembenemende sprongen zorgen dit seizoen voor een frisse adrenalinekick in het Portugese gebied. Zes moedige atleten uit verschillende landen duiken van 25 meter hoogte  in een slechts 2,70 meter diep zwembad. Een klassieke duik, synchroonspringen of een levende fakkel – de waaghalzen zullen de bezoekers van Duitslands grootste attractiepark verbazen met hun buitengewone stunts.