Achtbaan blijkt leven gered te hebben

Een opmerkelijk bericht in het Algemeen Dagblad vandaag. Een Brits meisje haar leven blijkt gered te zijn door een ritje in de achtbaan. Het destijds dertien jarige meisje kampte met evenwichtsstoornissen en dacht dat ze een bril nodig had. Na een bezoek aan de opticien bleek het probleem veel groter te zijn dan gedacht. Het meisje had een grote hersentumor die direct verwijderd diende te worden.

Nu zeven jaar later verteld de inmiddels 20 jarige Emma Bassett dat niet het bezoek aan de opticien levensreddend is geweest, maar een ritje in de achtbaan enkele weken eerder. Bij het meisje drukte al een tijdje vloeistof vanuit de hersenen tegen de schedel, die door het ritje in de achtbaan wegvloeide. Hierdoor kreeg het meisje last van de evenwichtsstoornissen en hoofdpijn waardoor alles aan het rollen kwam.