Attractieparken Club van Elf tevreden over de meivakantie (persbericht)

Het weer deze meivakantie was absoluut onvergelijkbaar met het prachtige en warme voorjaar van 2011 en toch kwamen de gasten in groten getale naar de parken en attracties, verenigd in de Club van Elf. Hier de berichten van enkele van hen.

Duinrell, Wassenaar
“Het weer is beter dan de voorspellingen.” Opnieuw blijkt dat het weer duidelijk beter is dan de weersvoorspellingen; het kustgebied heeft minder wisselvallig weer dan de rest van Nederland.
Het zal duidelijk zijn, dat de weersverwachting ook voor Duinrell camping van grote invloed is. Bij het besluit om met tent of caravan in Nederland een korte vakantie te ondernemen is die verwachting van het grootste belang. Duinrell is duidelijk zeer tevreden over de bezetting van de Duingalows; in feite 100 % bezettingsgraad.
Ook het attractiepark kijkt terug op een geslaagde Meivakantie; er heerste een gezellige drukte mede doordat het redelijk goed attractieparkweer was en natuurlijk dankzij het effect van de nieuwe familieattractie Dragonfly.

Walibi Holland, Biddinghuizen
Op 1, 2 en 3 mei vond de derde editie van het Fantasy Festival plaats. Tijdens het festival kwamen bezoekers oog in oog te staan met hun favoriete fantasy figuren. Ten opzichte van afgelopen jaar zijn de bezoekersaantallen tijdens het festival gestegen. Ook de rest van de meivakantie waren de bezoekersaantallen positief, ondanks het wisselvallige weer van de afgelopen week.
De nieuwe attractie van Walibi Holland, ‘Club Psyke: 5D Experience’ trekt veel bezoekers naar het park. Verder is Walibi de afgelopen week meerdere keren op televisie verschenen: in het jeugdjournaal, tijdens een uitzending van Willem Wever en in de uitzending van Nick Battle op kinderzender Nickelodeon. Een mooie prestatie, die bijgedragen heeft aan een aangename meivakantie!

Attractiepark Toverland, Sevenum
Voor Attractiepark Toverland was deze week in veel opzichten zeer succesvol. Sinds 28 april hebben ze twee nieuwe shows in het park: een nieuwe show met Toos en Morrel en voor het eerst ook een grote magische parkshow.
Beide shows zijn zeer goed ontvangen door het publiek. Ze krijgen positieve reacties en merken ook dat de bezoekers mede dankzij de shows langer in het park blijven, waardoor ook de horecapunten goed lopen.
Mede dankzij de nieuwe shows krijgen ze veel positieve aandacht. Op vergelijkingssite Zoover waren ze de afgelopen week het tweede meest gezochte park.
Vrijdag werd door ‘Land van ANWB’ bekend gemaakt dat Attractiepark Toverland, samen met de Efteling en Ouwehands Dierenpark bij de drie leukst Nederlandse uitjes hoort. Dat zien ze ook terug in de bezoekersaantallen. De afgelopen twee weken kwamen er dagelijks veel meer bezoekers dan verwacht, met als absoluut hoogtepunt 1 mei. Die dag kwamen er bijna dubbel zoveel bezoekers als verwacht.

Attractiepark Slagharen, Slagharen
Slagharen heeft een ongekend drukke meivakantie. Ongeveer 20% meer bezoekers dan de meivakantie van 2011. Zij denken dat het te maken heeft gehad met de weersomstandigheden enerzijds, Slagharen was elke dag de regio die op buienradar goed naar voren kwam qua temperatuur en de buienkans, dus waarschijnlijk hebben ook veel bezoekers dit in hun afweging meegenomen.
Anderzijds was er natuurlijk de nieuwe Attractie Indian Pony Ride. De gasten kunnen weer op echte pony’s rijden in Slagharen, ze hebben dat ruim gecommuniceerd en dat heeft zeker ook gezien de belangstelling hiervoor, bijgedragen aan een lekkere drukke meivakantie 2012.

One thought on “Attractieparken Club van Elf tevreden over de meivakantie (persbericht)

Comments are closed.