World breaking records special: records achtbaanzitten

Guinness World Records logoVandaag een nieuw deel van de zondagspecial genaamd ‘World breaking records’ van Rocky de Bever. Alleen nog volgende week wordt er op de zondag bijzondere wereldrecords besproken. Vorige keer was het de beurt aan de snelste, langste, steilste en achtbanen met meeste inversies ter wereld, vandaag zijn het bijzondere wereldrecords achtbaanzitten. Rocky de Bever bracht al eerder specials online: vorig jaar stond tussen 23 en 31 augustus het verwoeste Six Flags New Orleans in de spotlights en in het najaar van 2014 werd #ThrowbackSunday in het leven geroepen.

Langst in de achtbaan zitten
Richard Rodriguez112 dagen lang rondjes rijden in dezelfde achtbaan. Het is leraar Richard Rodriguez uit de Amerikaanse staat North Carolina gelukt. Hij reed in 2012 gedurende de openingstijden van het pretpark maar liefst drie maanden mee in The Big One in het Engelse Blackpool Pleasure Beach. Op 31 mei stapte hij in de coaster en op 19 september kwam hij er weer uit. Er waren enkel pauzes voor een toiletbezoek of om wat te eten en te drinken. Tijdens zijn ritjes in The Big One legde de achtbaanjunk in totaal ruim 32.000 kilometer af met een topsnelheid van 136 km per uur.

Rodriguez verbrak hiermee zijn eigen wereldrecord dat stamde uit 2007. Toen zat de Amerikaan 103 dagen lang in dezelfde achtbaan. Zijn eerste achtbaanrecord zette Rodriguez in 1977 toen hij 104 uur in de Cyclone van het attractiepark Luna Park in New York reed. In 2002 en 2003 reed de leraar weken achtereen op achtbaan Expedition GeForce in het Duitse Holiday Park. Voor zijn nieuwste record werd Rodriguez beloond met een medaille en een certificaat. De Big One Marathon Challenge was een sponsoractie het verzamelde geld gaat naar goede doelen.

Meeste personen naakt in de achtbaan
102 studenten
Je zou het niet verwachten maar dit is toch ook echt een wereldrecord. Met zoveel mogelijk personen naakt in de achtbaan zitten staat sinds 8 augustus 2010 op naam van 102 Engelse studenten. Om te zorgen dat iedereen in de achtbaan kon moesten er drie rondjes gereden worden. Daarmee werd het vorige record, dat ook in de handen van de Engelsen was, verbroken. Het vorige record stamde uit 2004. Daar gingen 32 mensen uit de kleren in de achtbaan Nemesis in Alton Towers. Het record daarvoor stond ook op naam van 28 Engelsen die een ritje maakten in Thrope Park.

De Engelse studenten uit gingen in de achtbaan Green Scream in Adventure Island Essex uit de kleren voor het goede doel. Met hun actie wilden ze geld inzamelen voor de bestrijding van borstkanker. ‘We wilden zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Daarmee wilden we ook iedereen die moedig genoeg was om uit de kleren te gaan een kans geven om deel uit te maken van de wereldrecordpoging.’ aldus organisator Tracy Jones. De uiteindelijke opbrengst van 22.000 pond is naar de afdeling borstkankeronderzoek van het ziekenhuis van Southend gegaan.